Pappné Rácz Ildikó csuhéfonó népi iparművész, csuhé, csuhe.
A hét képe
 
Blogom

Naponta frissülő információkkal!:)))

 
Elérhetőség

Pappné Rácz Ildikó

8416. Dudar, Telekitó u. 12.

Tel.: 36-88-487-604.

Fax: 36-88-487-306.

Mobil: 36-30-560-2452.

E-mail: tas896@vnet.hu

 
Menü
 
Linkek
 
Hirdetések

Boltom a

MESKA-n

http://www.meska.hu/Shop/index/142

 
Fordítás
 
Látogatók
Indulás: 2006-02-24
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Zene
 
Archívum

Népi játszóházi foglalkozásvezetői tanfolyam

 

Miért a kézzel készült?

Felgyorsult ’high tech’ világunkban, mikor mobiltelefon és elektronikus levelezés nélkül szinte létezni sem tudnánk, a kézzel készült alkotások új jelentőséget kapnak mindennapi életünkben.

A kézzel készült tárgyakban van valami bájos esetlenség, ami nem hogy csökkentené értéküket, hanem épp ellenkezőleg, pont ettől lesznek annyira emberiek, hogy a bennük való gyönyörködés egyfajta menekülést jelent a rohanásból, időutazást egy szebb korba, mikor még minden kézzel készült; ilyenkor egy pillanat erejéig újra önmagunk lehetünk.

Az embereket vásárláskor egyre jobban érdekli, hogy egy adott termék hol, milyen technológiával, milyen alapanyagok felhasználásával és milyen munkakörülmények mellett készült; minél többet tudunk egy termékről, annál könnyebb döntést hoznunk.
Ha megtudjuk mondjuk, hogy a kezünkben tartott portékát kizárólag a legminőségibb alapanyagok felhasználásával, hagyományos technológiával, kézzel készítették, és a folyamat több, mint 5 órát vett igénybe, sokkal többre becsüljük azt egy hasonló funkciójú, de futószalagon gyártott ’embertelen’ terméknél, még akkor is, ha adott esetben a kézzel készült portékáért többet is kell fizetnünk.

Miért van ez? Azért, mert a kézzel készített tárgyakban benne van az alkotó szíve-lelke, és ez nem túlzás!

Bármilyen alkotómunka egyfajta aktív meditáció is egyben, ahol az alkotó ellazul, ’eggyé válik alkotásával’ feloldódik benne. Ilyenkor az ember téren és időn kívül kerül, azaz elveszti időérzékét, és teljesen átadja magát az alkotásnak. Nem gondol a ki nem fizetett villanyszámlára, a kekeckedő főnökére, a buszra, ami épp az orra előtt ment el. Az agy új üzemmódra áll át, ’más hullámhosszon kezd rezegni’.

Az alkotás örömében felszabaduló pozitív energiák pedig nem csak az alkotót töltik el, hanem a kezében tartott, féltve, óvatosan alakított, formázott tárgyat is. És ami a legmeglepőbb a dologban, az az, hogy mindez a pozitív sugárzás mások számára is érzékelhető a kézzel készült tárgyakban, akár sok-sok év múltán is!

Pár éve, mikor az egész országban még csak egyetlen művészellátó bolt árválkodott, a legfurfangosabb módokon kellett beszerezni a különböző kézműves technikák alapanyagait; ki otthon barkácsolt vagy keresett kielégítő helyettesítő anyagokat, ki külföldön szerezte be méregdrágán.

Ma már hál istennek se szeri se száma a hobbi-boltoknak, ahová nyugodt szívvel bemehetünk akkor is, ha nem vagyunk éppen profi művészek, és kedvünkre válogathatunk a szebbnél szebb, általában megfizethető árú alapanyagok közül.

Miért is ne próbálnánk ki magunk is az alkotás örömét, ha úgy tetszik aktív meditációként a nagy rohanásban? Ki tudja, talán már idén karácsonykor a plázákban kapható bóvlik helyett saját készítésű portékákkal ajándékozhatjuk meg szeretteinket, akik a tőlünk kapott alkotásokon érezni fogják azt a gondoskodást, szeretetet amivel készítettük őket.
Nem kell feltétlen nagy dolgokra gondolni, kezdetnek akár egy mézeskalácssütés is megteszi!

És ha még nem éreznénk elég bátorságot ahhoz, hogy mindenkinek saját kivitelezésű alkotást ajándékozzunk, szétnézhetünk a Meska internetes vásártéren is (http://www.meska.hu/) ahol hazai készítők kínálják saját kézzel, szívvel-lélekkel készült, igényes termékeiket!

Bori

****

 

Magyar siker a londoni Temze Fesztiválon

2008. 09. 15. 20.30

 

Európa második legnagyobb szabadtéri kirakodóvásárán nagy sikert aratott a Magyar Sátor: a London legnagyobb nyári záró bulijának is nevezett Temze Fesztiválra évente mintegy 750 ezren látogatnak el. A Londoni Magyar Kulturális Központ és a Magyar Turizmus Zrt. londoni irodája állította fel közösen a magyar sátrat, ahol Pappné Rácz Ildikó csuhébaba-készítő népi iparművész tartott foglalkozást, elbűvölve igényes kézműves tárgyaival a gyerekeket és a felnőtteket.Fergeteges sikert aratott a Tisza,83 citerazenekar is. A hattagú együttes a magyar népzene gyöngyszemeiből adott ízelítőt a közönségnek.Az 1997-ben indult fesztivált a Temze folyó partján, 8 kilométer hosszan 350 nemzetközi sátor felállításával rendezik. A multikulturális rendezvény az ősz kezdetét ünnepli. A sátrakban az adott országokra jellemző hangszerekkel, népszokásokkal és ételekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Az idén - a jó időnek és a különlegesen színes programoknak köszönhetően - a szokásosnál is többen látogattak ki a hét végén a Temze partjára - tájékoztatta az MTI-t a londoni Magyar Kulturális Központ.

Forrás: MTI

**********

CSALÁDI MAJÁLIS

Helyszín:Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, Pápa

Időpont : 2007.május 12. du. 16-20 óráig

Sok-sok kézműves várja a családokat.

Réka lányom kötélverést fog tanítani, jómagam pedig gyékényezést.

Találkozzunk szombaton Pápán!!!!!

 
*************************
 
Meghívó!
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját,
2007. április28-án, 17 órai kezdettel
DUDAR-BAKONYNÁNA alkotóinak közös kiállítására.
Helyszín: Dudar Művelődési Ház
A kiállítást megnyitja:
Miklós Judit
Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület titkára, művésztanár
 
         
 
*******************************

FALUNAPI SZÖSZMÖTÖLÉS

Ideje: 2007. május 1. 10-13 óráig

Helyszín: Dudar Művelődési Ház

A következő kézműves tevékenységek közül lehet választani: -nemezelés

-kötélverés

-korongozás, agyagozás

- mézeskalácsozás

-gyertyamártás

-gyékényezés

Minden érdelődőt szeretettel várunk!

 
***************************
 
HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZ

Helyszín: STOP.SHOP Bevásárlópark /A veszprémi INTERSPAR előtt/

Időpont: Március 31. 10-17 óráig

Kézműves tevékenységek:

-Agyagozás, korongozás
-Tojáskarcolás
-Nemezelés
-Gyöngyfűzés
-Csuhé, gyékény
-Mézeskalács készítés


Lehetőség lesz apróbb HÚSVÉTI AJÁNDÉKOK vásárlására is.
Szeretettel várunk minden játszani vágyó gyermeket, s minden játékos kedvű felnőttet.
 

Aki szereti a vizilabdát annak itt a helye kukkancs be, nézz szét, chatelj, akár velük is!!!! :) Megéri benézni!!    *****    DESIGN? HÍRDETÉS? DESINT MÁR RENDELTEK! MEGNÉZED KATTOLJ IDE ÉS HA MEGTETSZIK SZÓLJ CSINÁLOK! KATTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!    *****    Minden ami hkk! Pakli leírások, csere lehetőség, apróhírdetések, info a HKK-ról! Nézz be !    *****    Chester Bennington legújabb és egyetlen oldala! KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT    *****    Minden ami Barca! Ha szereted az Fc Barcelonát itt a helyed kattints ide nem bánnod meg sok kép videó játék vár rád!    *****    Florencia Bertotti Fansite!Gyere és nézz be!Megéri!Képek,ritka képek,videók,extrák,cikkek,történetek,stb.    *****    Katt ide!!! Gyere el a honlapomra. Lányokat várok inkább. Cím: gportal.hu/portal/zsozsocica95 Gyertek minél többen. Katt ide!!    *****    katt------>>>>>Akinek Cod2 multizik és nincs VH-ja vagy AIM-ja az most megtalálta amit keressett ingyen    *****    Carrie Underwood!!! Ismerd és szeresd! Carrie forever. We love Carrie.....KATKATKATKAT    *****    KATTINTS,HOGY ELSŐ KÉZBŐL NÉZHESS WITCH,SZÜLETETT KÉMEK,EVANESCENCE VIDEÓKAT.JETIXES KÉPEKET.VENDÉGKÖNYV.    *****    Hello!Nagyon jó auto tuningos oldal nem bánod meg nézz be!Az oldal naponta frissül!www.fulltuning.mlap.hu    *****    Itt meg van minden ami a tini lányokat érdekli!! Sztárok, klippek, szórakozás, divat, szépségápolás KATT ide!! Megéri!    *****    NBA csapatelemzések, képek, videók,linkek,forditógép KATT KATT KATT NBA    *****    Gyertek el a legelső(!!!)Eugenia Suarez honlapra+Rengeteg érdekesség,letöltés,extrák stb....! KATT!    *****    Egy jó oldal!Csak egy kattot kíván!A kutyaversenyen szavazz Pamacs-ra!köszi egy oldalszerető!Katt gyerüüüün nagyon jó!!    *****    Főnix Rendje premieres képek, HP-s sztárok életrajzai, HP-s és zenés videók, hírek+rengeteg kép és vicc!    *****    Hello!Zenék Filmek Játékok letöltése Ingyen!!!www.djskylan.gportal.hu    *****    Ha szereted Alan Rickmant, akkor ezt az oldalt neked találták ki! Itt mindent megtalálsz amit róla tudni érdemes!    *****    KATT KATT KATT ADÁSBAN VAGYUNK! HALLGASSÁTOK A RÁDIÓNKAT!!! KATT KATT! ADÁSBAN VAGYUNK!    *****    Neked design vagy webhírdetés? Én mindkettőt megcsinálom! Az árban megegyezünk! MSN: pappmatebujfalu@hotmail.com
 
 
 
 
IV. KARÁCSONYI VÁSÁR ÉS FESZTIVÁL SOPRON FŐ TÉR 2006. NOV. 25.-DEC. 17-IG
Kézműves, ipar-és népművészeti vásár. Nyitva: mindennap 11 h  -19.30h-ig !
Állandó programjaink:
- hétvégeken nosztalgia sétavonat a díszvilágításban, pompázó belvárosban
-minden este naptár felfedés fény és harangjáték kíséretével
-játszóházi programok gyermekeknek / hétvégéken/
-dec.1.-5.-ig Mikulás „fogadóóra” Fő tér kunyhóban

Fő tér színpadon zenekarok, énekkarok, művészeti csoportok színes, ünnepi produkciókkal szórakoztatják  a  látogatókat.

 

 


Kedves Ildikó!
 
    Március 10-én még nem fedeztem fel honlapját, hogy névnapja alkalmából is köszönhettem volna.
 
Szomorú hangulatomat elűzni szándékoztam, és a népi iparművészet felé keresgélve jutottam el "Önhöz".
A kukorica, mint tárgy, de elsősorban, mint termény jelenik meg előttem, amikor még kislány koromban, - egy kicsi faluban - ezzel is etettük az állatokat. Aztán "hajas" kukoricababákkal játszottunk-jobb híján! Később már a kukoricából más játékot is készítettünk, de a csuhét megművelni én sohasem próbáltam. Most látom, mit veszítettem.
    Ma, amikor egy "elit" szombathelyi iskolában taníthatok, és egyébként a munkámmal kapcsolatban sok mindennel foglalkozom, úgy gondolom, boldog is vagyok. Mégis rám tört a nosztalgiázás, mert a FALUVAL, a gyökereimmel úgy tűnik, már csak a temető fog összekötni. (Édesanyám néhány éve, apukám néhány hónapja, öcsém, -aki a szülői házban lakott- néhány napja távozott közülünk.) így sajnos, már a csuhébabák világa egyszer s mindenkorra a múltat jelenti ott, ahol egyszer a jelen és a valóság volt.
 
    Bocsásson meg, hogy ilyen keserűre sikeredett írásom, pedig csak mélységes tiszteletemet, nagyrabecsülésemet szerettem volna kifejezni csodálatosnál csodálatosabb munkái előtt, melyeket oly jó látni szemnek és léleknek.
 
    Kívánok jó egészséget, hogy még sokáig alkothasson Önmaga örömére és mások gyönyörűségére ebből a "nemes" anyagból, amit látni nekem most nagyon-nagyon sokat jelentett.
 
                Őszinte tisztelettel és szeretettel: Erzsébet
 
 
2006. 03. 16.

Szoptatás világnapja
Prémné Koczner Éva  2006.08.02. 18:13

A Szoptatás Világnapja alkalmából kedden családias hangulatú rendezvényt tartottak Dudaron.

Dudar Szoptatás Világnapi Rendezvény

Délután 4 óra, a Művelődési Ház előadó terme megtelt élettel, anyukák gyermekeikkel érkeztek sorban . A meghívottak 70%-a eljött. Összesen 18 felnőtt és 21 gyermek vett részt a rendezvényen. A termet Pappné Rácz Ildikó népi iparmüvész csuhé virágaival díszítettük, és a terem egyik oldalában Ildikó egy népi csuhés játszóházat alakított ki. Leült a terem szélére és elkezdett dolgozni, és ahogy érkeztek a családok sorban a gyerekek az Ildikó köré gyülekeztek,mint egy jó tyúkanyó úgy vette szárnyai alá a csöppségeket. Az anyukák leültek az asztalokhoz, ahol, pogácsa, gyümölcs, gyümölcslé ásványvíz várta őket. Majd Prémné Koczner Éva megnyította a rendezvényt, és bemutatta a meghívott vendégeket. Ezután Kállai Tünde köszöntötte az anyukákat, az ünnepi szavak után , Csepin Judit logopédus beszélt az anyukáknak, a szoptatás és a beszédfejlődés kapcsolatáról. Sok hasznos tanácsot mondot ,hogy játékosan hogyan lehet a szülőknek segíteni a szép beszéd fejlődését. A pici babák akik az anyák ölében ültek ekkora, már fáradtak voltak, szünetet tartottunk, és Simonné Petrovics Rita vezetésével  lovagló mondókákat játszottunk, a babák egy kicsit felüdültek. Majd Simonné Petrovics Rita óvoda és pszichopedagógus értékes előadása következett, a beilleszkedési, magatartászavarokról . Az anyukák figyelmesen hallgatták. A nagyobb gyerekek meg közben szorgalmasan készítették a
csuhé babákat, és lovacskákat. Elérkeztünk az ünnepség csúcspontjához. Koósné Stohl Ilona A Zirci Szociális Központ vezetője köszöntötte kedves szavaival a 6 hónapnál tovább szoptatott babákat és anyukájukat. Ajándékként minden anyuka kapott Pappné Rácz Illdikó zsűrízett "Anyaság" című csuhé alkotását, ezen kívül 1 szál virágot, amit "Gyöngy"-Virágbolt ajánlott fel, Kismama újságot, fotóalbumot, és mondókás gyűjteményt. 2005-ben Dudaron 17 baba született , ebből 9-en szoptattak 6 hónapnál tovább, egy anyuka az ikreket 4 hónapig szoptatta, őt is köszöntöttük. A védőnői körzethez tartozik még Bakonynána is. Bakonynánán 2005-ben 6 gyerek született ebből 4-en szoptak 6 hónapnál tovább.1 ebből most költözött el. A rendezvényen a Bakonynánai anyukák is jelen voltak.
Név szerint a Köszöntöttek:
1. Simon Ábel
2. Magyar Laura
3. Szemmelveisz Flórián
4. Kálmán Csaba
5. Jakab Roland
6. Pálfi Patrik
7. Kernusz Dorina
8. Kovács Kevin
    Kovács Krisztofer
9. Svéd Míra Xénia
10.Béres Auróra
11.Endressz Kamilla
12.Szakács Fanni
13.Misik Marcell            és Édesanyjuk. Gratuláltunk nekik.

Ezután Csorba Piroska "Mesélj rólam" című versét mondták el Simonné Holonics Dóra gyermekei. 5 gyermekekes édesanya, és mindegyik gyermekét 1 évnél tovább szoptatta.

"Mesélj Rólam
Hogy szerettél?
Engem a karodba vettél,
Meleg tejjel etettél,
Akárcsak a testvéremet....."

És az anyuka elkezdett mesélni, hogy miért jó szoptatni?... ..Azt nem lehet elmondani azt mindenkinek át kell élni....és mesélt. Ezután még kötetlen beszélgetés , és játszás volt, ekkor már az anyukák is csuhát ragadtak.  A végén mindenkinek megköszöntem, hogy elfogadta a meghívást, és a szponzoroknak a támogatást.

Hogy hogyan sikerült? Eredetileg maximum 1 órásra terveztük az ünnepséget, és a végén több mint 2 órát ott voltunk, és pozitív visszajelzések érkeztek. Arra bíztattak , hogy szervezzünk többször is a kismamáknak programot. Nagyon jól sikerült a rendezvény.


A rendezvény támogatóinak és a meghívott előadóknak külön köszönetet mondunk.
-Pappné Rácz Ildikónak
-Vitaminporta Dudar
-Művelödési ház vezetőjének
-Kismama újság szerkesztőségének
-Dudar Községi Önkormányzatnak
-"Gyöngy"-Virágboltnak Bakonynána

Köszönjük.

 
 
 
KÉZMŰVES VÁSÁR VESZPRÉMBEN
 
/kerámia, bőrdíszmű,, fafaragás, ékszerek, hímzett textíliák, üvegtermékek, szőttesek, mézeskalács, csuhé-szalmatárgyak, szárazvirág és hordókészítés......látványos bemutatókkal/
 
Időpont.: 2006. augusztus 6.    10-18h.
 
Helyszín: Veszprém-Belváros
Budapesti út. 3.
Hotel Parkoló mellett
 
Minden érdeklődőt szeretettel várok!
 
 

Reneszánsz vigasságok
 
 
Reneszánsz vigasságokra hívja Önöket a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár július 8-án, szombaton 10 órától a Szabadtéri melletti ligetbe.
A program a következő lesz: Július 8-án, szombaton reggel 9 órától a főzőverseny veszi kezdetét.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesznek kézműves sátrak, ahol a gyerekek különböző mesterségekkel ismerkedhetnek meg és próbálhatják ki azok fortélyait. Lesz fazekas, szalmafonó, csuhébaba-, gyöngyékszer-, ónfigura-, ólomüveg- és mézeskalács-készítő, fafaragó, kékfestő, páncélkovács, kosárfonó, bőrdíszműves, csipkeverő és nemezelő.
A rendezvény programjai több helyszínen zajlanak.
Körülbelül 10 órától a színpadon angyaltáncos és szalagos mutatványos bemutató veszi kezdetét. Ezután 11 órától vívó- és fegyverbemutatón vehetnek részt az érdeklődők. Körülbelül fél egytől apród oskolában versenghetnek egymással a bátor lovagok. 14 órától a színpadon ismét angyaltáncos és mutatványos bemutató várja a közönséget. Ezután kb. 14 óra 20 perctől a Latrok és a láda című verses komédián derülhetnek a ligetbe érkezők. A komédia után szintén a színpadon reneszánsz táncbemutatóval múlathatják a megjelentek az időt, majd ki is próbálhatják ezeket a táncokat körülbelül 15 órától a táncházban. Körülbelül 16 órától Reneszánsz mesék címmel láthatnak egy színdarabot. Kb. 17 órától vívóbemutatón és próbázatáson vehetnek részt a bátrabbak. Majd kb. 18 órától harcedzett lovasok lovagi tornájára kerül sor, mely kopjatöréssel végződik. Ezután pedig tüzes mutatványosokat és hastáncosokat szemlélhetnek az elfáradt lovagok a színpadon.
A nap folyamán a kézművesek mellett a család minden tagja betérhet a logikai és az ügyességi játszóházba is, ahol az agyukat például az ördöglakattal vagy különböző kockajátékokkal, a testüket pedig zsonglőreszközökkel tehetik próbára.
Természetesen az íjászkodni vágyókat sem hagyjuk program nélkül, nekik egész nap lehetőségük lesz hobbijuknak hódolni az íjász pályán.
   A nap terveink szerint kb. 21 órától egy fergeteges produkcióval zárul, amelyben a reneszánsz és a rockzene elemeit ötvözi a Renassaince Consort nevű fellépő együttes, akik mellett színpadra lépnek táncosok, tűzdobálók és zászlóforgatók. A belépés az összes programra ingyenes. Várjuk Önöket július 8-án, szombaton!
 

 
 Meghívó! 


Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját,

2006. május 26-án, 17 órai kezdettel a

Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület

tagjainak alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitójára.

Helyszín: Füred Konferencia Központ


 
PÜNKÖSDI SOKADALOM
 
Helyszín:  SKANZEN /Szentendre/
 
Időpont: Június 4-5.
 
Megyénket képviselő kézművesek:
 Szabó Karola szalmafonó
Tóth Ildikó       kékfestő
Pappné Rácz Ildikó csuhéfonó

 

 
 
Június 24.
 
Tihanyi Levendula Fesztivál
Helyszín: Tihanyi-félsziget
/bemutató,vásár


 

Június 25.
 
Péter-Pál napi vigadalom
 
Helyszín:Balatonalmádi-Öregpark
/bemutató,vásár/
Papp Zsolt íjászat


 

"Csuhéba zárt kis világ"
címmel kiállítás lesz látható a Tihanyi Családi Szabadidőparkban.
Időpont: Július 8-29.
Minden érdeklődőt szeretettel várok!! 

 

Meghívó
Szeretettel meghívom Önt és kedves családját, 2006.augusztus 20-tól nyíló kiállításomra.
Helyszín: Balatonfőkajár  Falumúzeum
A kiállítás szeptember 16-ig tekinthető meg.
 
A Hagyományok Háza az idei évben is megszervezi a Játszóházi Képzők Képzője tábort, mely 2006. augusztus 22-25 között kerül megrendezésre.
Helyszín: Magyarpolány
Téma: agyagozás, kéregedénykészítés, hímzés, kenyér dagasztás, népi ételkészítés
Részvétel:személyes meghívás alapján
 
 
KÉZMŰVES VÁSÁR VESZPRÉMBEN
 
/kerámia, bőrdíszmű,, fafaragás, ékszerek, hímzett textíliák, üvegtermékek, szőttesek, mézeskalács, csuhé-szalmatárgyak, szárazvirág és hordókészítés......látványos bemutatókkal/
 
Időpont.: 2006. augusztus 6.    10-18h.
 
Helyszín: Veszprém-Belváros
Budapesti út. 3.
Hotel Parkoló mellett
 
Minden érdeklődőt szeretettel várok!
 
 
 
 
 
Megyénket 17 kézműves képviseli a MESTERSÉGEK ÜNNEPÉN.
Szeretettel várom azokat, akik itt szeretnének velem találkozni.
Részletes program a következő honlapon található:
 
 
 
 
BALATONFŐKAJÁRI  SZÜRET
 
Időpont:2006. szeptember 16.
Helyszín:Balatonfőkajár pincesor
 
/Népművészeti kirakodóvásár, kézműves bemutatók/
 
 

 
 

szeptember 9. szombat

Egész napos kirakodóvásár, méznyalogató játszóház, kézműves játszóházak

11 órától

Huszártábor (ló-símogató, póni lovaglás, házi fogathajtó verseny

14 óra

Dámalovaglás

16 óra

Lovas íjászbemutató

17 óra

Tini-dal - Az Aranyhíd Musical Csoport műsora

18 óra

Egy kis kóstoló - bográcsban főtt étellel lepik meg a huszárok a vendégeket, rétest kínálnak a Tihanyi Turisztika Egyesület tagjai.
Szüreteljen a Neckermannal - tegye puttonyába a 2006-os téli katalógust! Egy szerencsés nyertes pedig nyerhet egy fantasztikus nyári utazást is.

19 óra

Táncház

21 óra

Utcabál

szeptember 10. vasárnap

11 óra

Oroszlánkirály (Fogi Színháza előadása)
Játékos TOTO gyerekeknek (Támogatja a Mogyi Kft.)

14 óra

Szüreti felvonulás

15.30

Szőlő- és kenyérszentelés a Bencés Apátság előtt

16.30

Tihanyi Asszonykórus
Szőlőkirály választás
Hegybíró köszöntője

17 óra

A színpadon: Gergely Róbert

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!


 
 
BAKONYSZENTLÁSZLÓI FALUNAP
 
Időpont: 2006. augusztus 26.  du.15-18h.
 
Kézműves játszóház :
 
Törökné Bartók Éva  /nemezelés/
Papp Réka /kötélverés/
Hegyiné Jakab Zsuzsanna   /mézeskalácsos/
Papp Zsolt /íjászat/
Pappné Rácz Ildikó /gyékényezés/
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!I
 
 
 
 
Meghívó
Szeretettel meghívom Önt és kedves családját, 2006.augusztus 20-tól nyíló kiállításomra.
Helyszín: Balatonfőkajár  Falumúzeum
A kiállítás szeptember 16-ig tekinthető meg.
 
 
ÖKOVÁSÁR
 
Helyszín: Veszprém, Óváros tér
Időpont: 2006. október 7. /szombat/
Szervező: Csalán  Környezet-és Természetvédő Egyesület
 
Vásár elsődleges célja a Veszprém környékén megtermelt biotermékek bemutatása, értékesítése.
A vásár hangulatát a zene és a népi hangulatú díszlet mellett kézműves bemutatókkal szeretnék növelni a szervezők.
 
Szeretettel, barátsággal várok minden érdeklődőt!
 
 

 
 
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha